funktionsmedicinsktidskrift.se

Att vara pensionär är ingen dans på rosor då väldigt många lever på en knapp budget. Därför kan det vara svårt att ha möjlighet att rå om sig själv och se till att hålla hälsan då man helt enkelt inte har råd. Men här nedan kommer lite tips på hur du som pensionär ändå kan få råd att köpa alltifrån vitaminer till mediciner så att du kan hålla dig frisk längre.

Ha råd med god hälsa

En vanlig orsak till att pensionärers hälsa avtar är på grund av ekonomin. Det är nämligen inte ovanligt att pensionärers ekonomi förändras drastiskt till det sämre och helt plötsligt har man inte råd med bra mat, kosttillskott och andra nödvändigheter för att hålla hälsan på topp. Hos hejsenior.se kan du hitta rabatter som kan vara passande för dig som pensionär. Hejsenior.se har nämligen en mängd rabatter som riktar sig till just kategorin hälsa. Där kan du finna produkter i hälsokostbutiker såsom vitaminer och kosttillskott samt få rabatter för besök hos vårdcentral. Med andra ord kan rabatter från hejsenior.se underlätta för dig som pensionär för att du ska få en så god hälsa som möjligt på äldre dagar. Tyvärr är god hälsa ofta en fråga om pengar och därför är det just ekonomin som spelar stor roll för om man ska lyckas få en god hälsa eller ej. Du kan dock även hitta en mängd andra rabatter som kan vara användbara om du till exempel vill handla mat, presenter eller boka en resa.

Håll dig frisk som pensionär

Det finns många sätt att hålla sig frisk som pensionär. Det absolut bästa sättet är dock att arbeta i förebyggande syfte genom att aktivt göra sådant man mår bra av och undvika sådant som kroppen mår dåligt av. Något som kroppen mår bra av är att röra på sig. Genom att hålla sig aktiv på äldre dagar förebygger man sjukdom. En vanlig orsak till att pensionärers hälsa drastiskt försämras är dock att de ramlar och slår sig och i värsta fall bryter lårbenshalsen. Men just det förebyggs genom regelbunden rörelse då både balansen, skelettet och musklerna förstärks, vilket alla är viktiga faktorer när det gäller att förebygga fallolyckor hos äldre. Därför är en viktig åtgärd för att främja god hälsa som pensionär att röra på sig regelbundet, att ta promenader, cykla, simma eller jogga om man kan. Ju mer aktiv man är desto bättre.