funktionsmedicinsktidskrift.se

Virussjukdomar är något som de flesta människor kommer att drabbas av någon gång i livet. Det finns både allvarliga och milda virussjukdomar. Den vanligaste virussjukdomen är förkylning. Alla människor kommer någon gång i livet att drabbas av en förkylning och det är oftast helt ofarligt. Många virussjukdomar påverkar luftvägarna och näsan. Du upplever oftast nästäppa, snuva och halsont om du har drabbats av en vanlig förkylning.

Om du är intresserad av att veta mer om virussjukdomar kan du titta mer på wikipedias hemsida. Där hittar du en massa information om virus och olika virussjukdomar.

Det finns även virussjukdomar som kan vara väldigt allvarliga. Just nu pågår Covid-19 pandemin som är ett Coronavirus. Coronavirus kan vara livshotande och vissa människor behöver uppsöka vård för att få behandling.

Medicin vid virussjukdomar

Om du har drabbats av en virussjukdom finns det väldigt bra mediciner att få. Dock kan inte alla virussjukdomar botas med läkemedel i dagens läge. Det finns till exempel inte något läkemedel mot Covid-19 i dagens läge. Antibiotika fungerar på vissa virussjukdomar men för att få antibiotika utskrivet måste du undersökas av en läkare. Antibiotika kan du hämta ut på recept på apoteket.