funktionsmedicinsktidskrift.se

När man genomgår någon form av behandling eller behöver läggas in på sjukhuset under en tid behöver man packa med sig en del nödvändigheter för att vistelsen eller behandlingen ska bli så bra som möjligt. Men det här med att packa är inte alltid det roligaste och det kan vara svårt att veta vad det är man faktiskt behöver packa. I det här inlägget kommer du att få några tips på saker du kan packa med dig.

 

I necessären

Vi börjar med vad du kan tänkas behöva i din necessär. Det absolut viktigaste du behöver ha med dig i din necessär är tandborste, tandkräm, mediciner, mensskydd och duschprodukter. Men utöver det kan det vara bra med lite produkter som får dig att må bra. Till exempel en parfym du kan använda försiktigt för att känna att du luktar gott, till exempel Juicy Couture vilket är ett populärt parfymmärke. Många tar också med sig hudvård de gillar. Till exempel ansiktskräm, serum, rengöring, ansiktsmasker, toners m.m.

Kläder

Att ha tillgång till olika sorters kläder kan vara skönt när du genomgår någon sorts behandling. Några exempel på klädesplagg som kan vara skönt att ha nära till hands är varma sockor och koftor. I övrigt är det viktigt att du har en bra bredd på kläder så att du känner att du har lite alternativ när det kommer till utstyrseln. Förutom att du behöver ha med dig underkläder kan du variera dig med olika sorters klädesplagg. Till exempel sköna byxor, t-shirts, tröjor och andra plagg som är enkla att ta på sig och är sköna och bekväma att bära. Det är viktigt att du väljer bekväma plagg framför snygga för att göra din vistelse på sjukhuset så bekväm som möjligt.

Underhållning

Att genomgå en behandling eller att vistas på sjukhus innebär många gånger en hel del dötid. Därför kan det vara bra om du packar med dig saker du kan underhållas med under din vistelse. Några exempel på det är en eller flera böcker. Det kan vara fysiska böcker, e-böcker eller ljudböcker. Spel, surfplatta, mobiltelefon och dator. På din dator kan du till exempel kolla på serier eller filmer. Något annat som kan vara bra att ha med sig är hörlurar så att du kan lyssna på dina böcker, musik, podcasts eller se på dina serier eller filmer ifred. En annan typ av underhållning är hantverk, till exempel stickning eller virkning.