funktionsmedicinsktidskrift.se

Funderar du på att genomgå en bröstförstoring och vill ha ett så naturligt resultat som möjligt? Idag är det mycket vanligt att vilja ändra eller återställa bröstens form, t.ex. efter en graviditet eller kraftig viktminskning. Det kan även vara så att du har haft en sjukdom som lett till att dina bröst inte längre ser ut som de gjorde förr. Med hjälp av anatomiska implantat kan du återställa eller fylla ut lös hud och få den byst du alltid drömt om.

Vid en bröstförstoring finns det flera olika typer av implantat att välja mellan. Här hittar du både runda, anatomiska implantat och droppformade. Det finns även implantat som är både bredare och smalare i utformning, för att du ska hitta ett som passar dig så bra som möjligt. Just anatomiska implantat är ett bra alternativ för dig som vill fylla ut små bröst eller som vill ha ett så naturligt resultat som möjligt. De lämpar sig även bra för dig med tunnare hud. Runda implantat har, precis som namnet beskriver, en rund form. Har du mycket tunn eller lite hud vid brösten finns det risk för att de hårdare kanterna kommer synas.

Välj rätt implantat för din bröstförstoring

Många som söker sig till en klinik har redan en tydlig bild av hur de vill att brösten ska se ut. Kanske har man även suttit och sökt efter information om olika typer av implantat och bestämt sig i förväg. Ibland kan det vara så att den metod och de implantat som du själv vill ha inte är de som kommer lämpa sig bäst. På en konsultation tillsammans med din kirurg tittar ni på förutsättningarna tillsammans.

Din kirurg kommer behöver utvärdera ett flertal olika parametrar. Här tittar man bland annat på bröstens bredd och form, men också på höjden, hur vårtgården ser ut och bröstvävnaden. Även eventuell asymmetri och häng kommer kirurgen att bedöma, såväl som bröstvecket. Genom att titta på alla aspekter kan din kirurg hjälpa dig att hitta de bästa implantaten för dig.

Anatomiska implantat i olika storlekar

Anatomiska implantat lämpar sig inte bara bra för den som vill återställa bröstens tidigare fyllighet och form, utan används även i samband med förstoringar där man vill öka bröstens volym. Idag finns det många olika typer av bröstimplantat att välja mellan, som kommer i olika storlekar såväl som former.

De anatomiska implantaten har en mer naturlig form och är bredare i botten och tunnare upptill. Det ger dig den där naturliga looken som bröst vanligtvis har. På en konsultation kommer du att få testa hur olika storlekar passar på dig. Här tittar man inte bara på hur det ser ut framifrån, utan även från sidan. Bröstimplantat anges i storlekar som t.ex. 250 CC, 350 CC eller 500 CC.

Boka din konsultation på en seriös klinik

En bröstförstoring är ett mycket vanligt ingrepp, men det innebär inte att du bör gå till vilken klinik som helst. Kontrollera kliniken innan du väljer och titta på omdömen och recensioner från tidigare kunder. Du bör även få se resultat från tidigare patienter som har genomgått liknande operationer och kontrollera så att kliniken har sina papper i ordning.